Κέικ Πορτοκαλιού με Σιρόπι και Σοκολάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Ingredients/ Συστατικά
  • 175 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 2 μέτρια αυγά
  • Το ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Για το Σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό από δύο πορτοκάλια
Για τη Στρώση της Σοκολάτας
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ με διάμετρο 17cm ή ένα στρογγυλό ταψί με την ίδια διάμετρο.
  3. Στο μπολ του μίξερ βάλτε όλα τα υλικά ξεκινώντας από τα στερεά και συνεχίζοντας με τα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίξτε το μίγμα στην φόρμα και ψήστε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή, περίπου 40 λεπτά.
  5. Περίπου πέντε λεπτά πριν γίνει το κέικ, βάλτε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό των πορτοκαλιών σε μια μικρή κατσαρόλα βράστε.
  6. Όταν αρχίσει να βράζει βγάλτε το από τη φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
  7. Βγάλτε από το φούρνο το κέικ και τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα ή ένα σουβλάκι.
  8. Σιγά-σιγά ρίξτε το σιρόπι και αφήστε το κέικ να μείνει μέσα στη φόρμα έως ότου είναι σχεδόν κρύο περίπου 15 λεπτά.
  9. Εν τω μεταξύ και ενώ το κέικ κρυώνει λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων ως εξής:
  10. Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το μέλι σε ένα γυάλινο μπολ.
  11. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.
  12. Αφαιρέστε, ανακατέψτε και τοποθετήστε το πίσω για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  13. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα σαν λάβα και να μην είναι πολύ αραιή ώστε να την απλώσετε στην τούρτα χωρίς να στάζει.
  14. Απλώστε τη σοκολάτα στο κέικ καλύπτοντάς το ολόκληρο και είτε σερβίρετε αμέσως ή μπορείτε να περιμένετε μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.
  15. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά νόστιμο!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/how-a-simple-orange-cake-is-transformed-to-an-extravaganza/