Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα και Χυμό Πορτοκαλιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνές
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 σκόρδα λιωμένα
- 350 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρώμα.
- Ρίξτε το χυμό από το πορτοκάλι ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ, μουλιάστε τα δαμάσκηνα στο κρασί.
- Ρίξτε τα δαμάσκηνα και το κρασί στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για άλλα 15 έως 20 λεπτά.
- Αν η σάλτσα είναι αραιή, δέστε τη με 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Σερβίρετε με ρύζι, όπως ή με ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-with-prunes-and-orange-juice/
3.2.2124