Βάφλες με Προζύμι και Μέλι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πρωινό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
Για τo Oλονύκτιο Προζύμι
  • 241 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 28 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml ελληνικό γιαούρτι
  • ¼ φλ. γάλα
  • 241 γρ. προζύμι
Για το Χυλό
  • Όλο το προζύμι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 50 γρ. φυτικό λάδι είτε λειωμένο βούτυρο
  • ¼ φλ. γάλα
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τo Oλονύκτιο Προζύμι
  1. Ανακατέψτε το προζύμι και αφαιρέστε το 1 φλιτζάνι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το 1 φλιτζάνι προζύμι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το γάλα.
  3. Καλύψτε και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου όλο το βράδυ.
Για το Χυλό
  1. Την επόμενη μέρα σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα το λάδι ή το βούτυρο.
  2. Ρίξτε τα στο προζύμι.
  3. Προσθέστε το αλάτι και τη σόδα.
  4. Το μίγμα θα εμφανίσει φουσκαλίτσες.
  5. Ρίξτε μια ποσότητα του μίγματος στη συσκευή για βάφλες, και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Σερβίρετε τις βάφλες αμέσως, για να είναι τραγανές.
  7. Αν δεν έχετε συσκευή για βάφλες μπορείτε να φτιάξετε με το μίγμα τηγανίτες.
  8. Γίνονται εξίσου νόστιμες.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-waffles-with-honey/