Κέικ Σοκολάτας με Προζύμι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 1 φλ. προζύμι (συνταγή ακολουθεί)
- 1 φλ. γάλα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¾ φλ. κακάο
- 1 κ.γ. καφέ espresso, προαιρετικό
- 2 μεγάλα αυγά
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το προζύμι, το γάλα, και το αλεύρι.
- Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 έως 3 ώρες.
- Θα φουσκώσει λίγο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 23 cm. X 33 cm.
- Στο μίξερ σας, χτυπήστε τη ζάχαρη, λάδι, βανίλια, αλάτι, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, καφέ espresso και το κακάο σε σκόνη.
- Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
- Ρίξτε τη σοκολάτα στο μίγμα και με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
- Ψήστε το κέικ για περίπου 30 ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη butterscotch.
Προσαρμογή συνταγής από του King Arthur
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sourdough-chocolate-cake/
3.2.2124