Γεμιστά με Τραχανά και Πλιγούρι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 5 ντομάτες όχι ώριμες
- 5 πιπεριές οποιοδήποτε είδος σας αρέσει
- 8 γεμάτες κ.σ. πλιγούρι
- 8 γεμάτες κ.σ. γλυκό τραχανά
- 2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
- ⅓ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι (πρόσθεσα 2 κ.γ. αλάτι και ήταν μια χαρά)
- 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Τη σάρκα από τις ντομάτες
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ φλ. νερό
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
- Κόψτε το πάνω μέρος από τις τομάτες και με ένα κουτάλι αδειάστε τις.
- Κόψτε το πάνω μέρος των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά που αναφέρονται, εκτός από εκείνα για τη σάλτσα.
- Πάρτε κάθε μία από τις ντομάτες και τις πιπεριές και γεμίστε τις ακριβώς όπως κάνετε με τα γεμιστά.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ ή πήλινο ή ένα ταψί, κοντά το ένα στο άλλο.
- Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα εσωτερικά μέρη από τις ντομάτες και όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
- Ανοίξτε τα γεμιστά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα στο μίγμα πλιγούρι /τραχανά και ξανακλείστε τα.
- Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί καθώς και το ελαιόλαδο και το νερό.
- Ψήστε για 1 ½ ώρα ή μέχρι το πλιγούρι και ο τραχανάς να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/gemista-with-a-twist-stuffed-tomatoes-and-peppers/
3.2.2124