Γεμιστά με Τραχανά και Πλιγούρι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 5 ντομάτες όχι ώριμες
  • 5 πιπεριές οποιοδήποτε είδος σας αρέσει
  • 8 γεμάτες κ.σ. πλιγούρι
  • 8 γεμάτες κ.σ. γλυκό τραχανά
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
  • ⅓ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι (πρόσθεσα 2 κ.γ. αλάτι και ήταν μια χαρά)
  • 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
Για τη Σάλτσα
  • Τη σάρκα από τις ντομάτες
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλ. νερό
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Κόψτε το πάνω μέρος από τις τομάτες και με ένα κουτάλι αδειάστε τις.
  3. Κόψτε το πάνω μέρος των πιπεριών και αφαιρέστε τους σπόρους.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά που αναφέρονται, εκτός από εκείνα για τη σάλτσα.
  5. Πάρτε κάθε μία από τις ντομάτες και τις πιπεριές και γεμίστε τις ακριβώς όπως κάνετε με τα γεμιστά.
  6. Τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ ή πήλινο ή ένα ταψί, κοντά το ένα στο άλλο.
  7. Για τη σάλτσα
  8. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα εσωτερικά μέρη από τις ντομάτες και όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
  9. Ανοίξτε τα γεμιστά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα στο μίγμα πλιγούρι /τραχανά και ξανακλείστε τα.
  10. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί καθώς και το ελαιόλαδο και το νερό.
  11. Ψήστε για 1 ½ ώρα ή μέχρι το πλιγούρι και ο τραχανάς να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/gemista-with-a-twist-stuffed-tomatoes-and-peppers/