Μπισκότα με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Cuisine/ Κουζίνα: Ηνωμένες Πολιτείες
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ φλ. φυστικοβούτυρο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. γεμάτο καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ⅓ φλ. ζάχαρη
  • Περίπου 30 σοκολατάκια στρογγυλά που πρέπει να τα έχετε βάλει στην κατάψυξη
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Στο μπωλ του μίξερ ρίξτε το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν λεία.
  3. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Χαμηλώστε το μίξερ σε ταχύτητα και αρχίστε να ρίχνετε το μίγμα αλευριού σε δύο δόσεις.
  7. Πάρτε ένα πιάτο και ρίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη.
  8. Με ένα κουτάλι πάρτε μια μικρή μερίδα ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και κυλήστε το στη ζάχαρη.
  9. Πάρτε ένα ταψί και στρώστε το με χαρτί ψησίματος.
  10. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση 5 cm το ένα από το άλλο και ψήστε για περίπου 7 λεπτά.
  11. Βγάλτε τα από το φούρνο.
  12. Πάρτε τα σοκολατάκια και πιέστε τα στο κέντρο του κάθε μπισκότου και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και η σοκολάτα να έχει αρχίσει να λιώνει, περίπου 6 λεπτά.
  13. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από τη Martha Stewart
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/peanut-butter-chocolate-cookies/