Πράσινη Σαλάτα με Ρόδι, Μανιτάρια και Βινεγκρέτ Ροδιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 4 φύλλα σαλάτα
- 2 χούφτες σπανάκι
- 2 χούφτες ρόκα
- ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού βότανα Προβηγγίας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ¼ κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι κρασιού
- 3 κ.σ. χυμός ροδιού
- 2 κ.σ. μέλι
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα.
- Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει, ενώ ετοιμάζετε τη σαλάτα.
- Προσθέστε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε τα μανιτάρια, τα βότανα και τα μπαχαρικά.
- Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σωταριστούν μέχρι όλα τα υγρά τους να απορροφηθούν.
- Βάλτε τα στην άκρη.
- Κόψτε τα φύλλα σαλάτας και τακτοποιήστε τα μαζί με τα υπόλοιπα πράσινα σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέστε το ρόδι και τα μανιτάρια.
- Ρίξτε περίπου 4 κ.σ. από τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/green-salad-with-pomegranate-seeds-and-vinaigrette/
3.2.2124