Ντόνατς Μήλου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερικάνικη
- 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι
- ¼ φλ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. βραστό μηλίτη ή πουρέ Μήλου
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ⅛ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας μηλίτη ή πουρέ Μήλου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- ¼ φλ. νερό
- Χτυπήστε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Ρίξτε τον πουρέ μήλου και στη συνέχεια το αυγό.
- Κοσκινίστε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το αλεύρι.
- Ρίξτε το μίγμα αλευριού στα υγρά εναλλάξ με το γάλα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
- Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με το μίγμα και κόψτε με ένα ψαλίδι τη μία γωνία, μετατρέποντας τη σακούλα σε ένα κορνέ.
- Ρίξτε το μίγμα για τα ντόνατς στη μηχανή για τα ντόνατς και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
- Εναλλακτικά ρίξτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι για ντόνατς.
- Ψήστε τα ντόνατς μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα από το ταψί.
- Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Φέρτε το μίγμα σε σημείο βρασμού, κλείστε την κατσαρόλα και βράστε για 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι και βράστε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το σιρόπι να φτάσει στους 115° C.
- Ρίξτε τα ντόνατς στο ζεστό σιρόπι.
- Ξαναζεστάνετε το σιρόπι αν αρχίσει να πήζει.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/apple-cider-doughnuts/
2.2.6