Ψαρονέφρι με Σάλτσα Μαρμελάδας Βερίκοκου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πίατο
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. πολτό σκόρδου ή μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλ. Κονιάκ
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • ⅓ φλ. Κρέμα γάλακτος light ή κανονική
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες του χοιρινού σε δόσεις μέχρι να μισοψηθούν.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε δύο ακόμα κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  6. Ρίχνουμε το μπράντι και ντεγκλασάρουμε το τηγάνι.
  7. Όταν εξατμίστει το μισό προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερύκοκο και την Ντιζόν.
  8. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  9. Βάζουμε μέσα και τις φέτες χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  10. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  11. Αν η σάλτσα είναι λίγο ρευστή, τη δένουμε με 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  12. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-in-apricot-preserves-sauce/