Προφιτερόλ με Μους Φέτας και Νόμπουλο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 125 γρ. γάλα
- 125 γρ. νερό
- 110 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 140 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. αυγά (περίπου 5 μεσαίου μεγέθους)
- 200 γρ. φέτα
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί κρέμα ή la vache qui rit
- 1 κ.σ., ανάλογα με πόσο έντονο θέλετε, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 100 γρ. Νόμπουλο Κέρκυρας, χοντροκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι (να είστε προσεκτικοί με το αλάτι, γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της)
- Δυο κουταλιές σούπας μέλι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και ζάχαρη.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
- Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό.
- Σε λίγο το μίγμα θα πήξει και θα μαζευτεί γύρω από το σύρμα.
- Βγάλτε από τη φωτιά και βάλτε το στο μίξερ.
- Σε χαμηλές στροφές και με το κάπα, ανακατέψτε τη ζύμη και προσθέστε τα αυγά ένα-ένα ενσωματώνοντας κάθε φορά πριν ρίξετε το άλλο.
- Καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Με ένα κορνέ κάντε μπαλάκια σε σχήμα ενός καρυδιού.
- Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή.
- Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνονται και χρησιμοποιήστε το συμβατικό φούρνο αντί για τον αέρα.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να στεγνώσουν για λίγο.
- Εάν προγραμματίζετε να ολοκληρώσετε συνταγή την επόμενη μέρα, απλά βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
- Διαφορετικά, μπορείτε να τα γεμίσετε μετά από μερικές ώρες.
- Στο μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νόμπουλο και αναμείξτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το νόμπουλο και βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει.
- Αφήστε να παραμείνει για μια ώρα περίπου τόσο.
- Αφαιρέστε από το ψυγείο, λίγο πριν τα ετοιμάσετε.
- Κόψτε τα choux στη μέση και γεμίστε με τη μους.
- Αλείψτε με το μέλι και σερβίρετε.
Συνταγή για τα σου προσαρμογή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/profiteroles-with-feta-mousse-and-nobulo/
3.3.3070