Κέικ με Σάλτσα Μήλου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1½ κ.γ. κανέλα
- 1¼ κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. καστανή ζάχαρη
- ¼ φλ. μέλι
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. Σάλτσα μήλου
- Σάλτσα καραμέλας για γαρνιτούρα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175˚C.
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, αλάτι, κανέλα και κάρδαμο.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Με το μίξερ, χτυπάμε βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και μέλι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά, και τα ενσωματώνουμε κάθε φορά.
- Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά μίγμα άλευρου και χτυπάμε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα μήλου και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για κέικ 23cm.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
- Ψήνουμε έως ότου βγαίνει το μαχαίρι καθαρό αλλά ελαφρώς υγρό, 50-60 λεπτά.
- Αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει.
- Βγάλτε επάνω σε μία σχάρα
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Εγώ έριξα σιρόπι καραμέλας από πάνω και το σέρβιρα.
Συνταγή προσαρμογή από τη Martha Stewart
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/applesauce-cake/
3.3.3070