Κοτόπουλο και Νιόκι σε Σάλτσα από Χαλλούμι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 700 γρ. στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 200 ml τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. γάλα
- 100 γρ. Χαλλούμι, τριμμένο
- ¼ φλ. παρμεζάνα
- 500 γρ. νιόκι
- Αλάτι, πιπέρι
- ¼ φλ. τυρί τσένταρ ή Χαλλούμι, προαιρετικό για πάνω από το κοτόπουλο πριν μπει στο φούρνο
- Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- Σε μια βαριά κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε περίπου 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σωτάρουμε μέχρι να μην φαίνεται το ροζ εξωτερικά.
- Ρίχνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το χαλλούμι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Προσέξτε με το αλάτι γιατί το χαλούμι και η παρμεζάνα είναι δύο αλμυρά τυριά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, και ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύεται κάνουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Τα στραγγίζουμε κρατώντας μισό φλυτζάνι του νερού τους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψί ή πυρέξ και τακτοποιούμε τα νιόκι και, στη συνέχεια, το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
- Ρίχνουμε το νερό των νιόκι, μόνο αν η σάλτσα του κοτόπουλου είναι πολύ σφιχτή και θέλει λίγο αραίωμα και γαρνίρουμε με το τυρί τσένταρ ή το χαλλούμι.
- Ψήνουμε έως ότου το τυρί λιώσει και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/baked-chicken-and-gnocchi-in-halloumi-sauce/
3.3.3070