Χοιρινό Φιλέτο με Μανιτάρια και Σάλτσα από Κονιάκ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες πάχους 1,5 cm περίπου
  • 1 κύβο η ζελέ βοδινού
  • ½ φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 φλ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 200 ml ελαφριά κρέμα με 15% λιπαρά
  • 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πράσινο και κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • Βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι βαθύ προσθέστε δυο κουταλιές βούτυρο δύο ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τις φέτες χοιρινού.
  2. Αφαιρέστε και κρατήστε τις ζεστές.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε ακόμα λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μαλακά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε το ζωμό και συνεχίστε να σοτάρετε.
  6. Ρίξτε τον ζωμό βοδινού, τη μουστάρδα και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε το κονιάκ και το χοιρινό.
  7. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  8. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά.
  9. Αφαιρέστε και σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-with-creamy-brandy-sauce/