Κρέπες με Boston Cream
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 2 μεγάλα αυγά
- ¾ φλ. γάλα
- ½ φλ. νερό
- 1 φλ. αλεύρι
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 4 κρόκους από μεγάλα αυγά
- ½ φλ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. + 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 φλ. πλήρες γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλλίνες
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 ½ κ.γ. μέλι
- Σε ένα μπολ ή μπλέντερ ρίξτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε δυνατά για 20 δεύτερα.
- Βάλτε το μίγμα δτο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.
- Όταν είστε έτοιμοι, φτιάξτε τις κρέπες ή με την ειδική συσκευή ή σε ένα τηγανάκι.
- Βάλτε τις στην άκρη.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και προσθέστε και το γάλα.
- Βάλτε τη στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία.
- Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να πήξει.
- Πάρτε από αυτό το μίγμα περίπου δύο κουταλιές της σούπας και ρίξτε τις στους κρόκους και ανακατέψτε.
- Με αυτό τον τρόπο τα αυγά θα έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με το μίγμα και δεν θα ψηθούν μέσα σε αυτό.
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε τους κρόκους.
- Ανακατέψτε καλά και ξαναγυρίστε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει τελείως.
- Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τη βανίλια.
- Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Βάλτε τη σε ένα γυάλινο μπολ, στρώστε μία μεμβράνη ακριβώς πάνω στην κρέμα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή μέχρι δύο μέρες.
- Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα να βράσει.
- Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη σοκολάτα και το μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο μίγμα.
- Πάρτε μία κρέπα βάλτε δύο κ.σ. κρέμα διπλώστε και ρίξτε μία ή 1 ½ κ.σ. από τη σοκολατένια γκανάς.
Έμπνευση από τη Martha Stewart
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/boston-cream-crepes/
3.3.3070