Γιουβαρλάκια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Γιουβαρλάκια
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 110 γρ. Ρύζι Καρολίνα
  • 1 αυγό
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλ. ζωμό βοδινού
Για το Αυγολέμονο
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Μουσκεύουμε τη φέτα το ψωμί.
  2. Στύβουμε να στραγγίσει και τη θρυμματίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το ψωμί εκτός από τον ζωμό και φτιάχνουμε μικρές μπάλες.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό και τον βάζουμε να βράσει.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια.
  6. Μαγειρεύουμε περίπου 30 έως 40 λεπτά.
Για το Αυγολέμονο
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και βράστε.
  2. Ρίξτε το ένα φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε τα αυγά και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια.
  7. Μην το ανακατέψετε, απλά μετακινήστε την κατσαρόλα έτσι ώστε το αυγολέμονο να καλύψει όλα τα γιουβαρλάκια.
  8. Κλείστε τη φωτιά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/giouvarlakia-or-meatballs-in-avgolemono-sauce/