Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε περίπου τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τη μελιτζάνα, κολοκυθάκια και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρέστε τα και βάλτε τα στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε το ¼ φλιτζάνι κρασί και ξύστε τον πάτο του τηγανιού.
Αφήστε το να βράσει μέχρι το κρασί να εξατμιστεί σχεδόν πλήρως.
Προσθέστε τον πελτέ και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και το κακάο να καβουρδιστεί.
Προσθέστε τη μελιτζάνα/κολοκυθάκια/πιπέρι, το ¼ φλιτζάνι νερό, το 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη ζάχαρη και αφήστε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέστε την σάλτσα στρειδιών και το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού κρασί.
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τα τορτελλόνι και κρατήστε ½ φλιτζάνι από το νερό στο οποίο βράζουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στη σάλτσα μαζί με το νερό ζυμαρικών.
Ανακατέψτε απαλά και αφήστε να σιγοβράσουν για δύολεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή εμπνευσμένη από το Bon Apetit
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/tortelloni-with-eggplant-and-cocoa-sauce/