Μπριζόλες με Μανιτάρια και Μπράντυ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 4 μπριζόλες, περίπου με 2 cm πάχος
  • ½ φλ. κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμό βοδινού
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια Bolete (τα shiitake ανήκουν σε αυτή την οικογένεια)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Κόκκους πιπεριού
  • 3 -4 φύλλα φασκόμηλο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αλείψτε με λάδι και αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και βάλτε τις στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε τα μανιτάρια μαζί με λίγο ζεστό νερό και αφήστε τα για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια, αφού τα έχτε στραγγίσει, μέχρι να μαλακώσουν 3 έως 4 λεπτά.
  4. Προσθέστε το μπράντι και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μειωθεί στο μισό.
  5. Ρίξτε το ζωμό και το φασκόμηλο και αφήστε να βράσουν για περίπουν 5 λεπτά ή μέχρι ο ζωμός να μειωθεί κατά ⅓.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους πιπεριού και χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό.
  7. Σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από την κρέμα και να πήξει η σάλτσα.
  8. Στο τέλος προσθέστε και τη 1 κ.σ. βούτυρο για να γίνει η σάλτσα σας πιο γυαλιστερή.
  9. Εν τω μεταξύ, ψήστε τις μπριζόλες ή σε ένα τηγάνι ή στο bbq ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  10. Έχω μια μικρή ψησταριά και τις έψησα για 4 λεπτά ανά πλευρά.
  11. Αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και ρίξτε τη σάλτσα από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pepper-steak-with-boletes-and-metaxa-brandy/