Μενεμέν με Ντομάτα και Σουτζούκι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 3 αυγά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- ½ φλ. νερό
- 3 φέτες, σουτζούκι, κομμένο σε κυβάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Σε ένα τηγάνι που να μπορεί να μπει και στο φούρνο ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το μαϊντανό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
- Κάντε τρεις τρύπες και προσθέστε τα τρία αυγά και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά.
- Ανοίξτε το γκριλ τοποθετήστε τη σχάρα 15 εκ. κάτω από τις αντιστάσεις και τελειώστε το πιάτο στο φούρνο ψήνοντας για ένα με δύο λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και προσθέτετε το μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τα αυγά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/menemen-with-sucuk-sausage-my-way/
3.3.3070