Μανιταρόπιτα με Τέσσερα Είδη Μανιταριών
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 12 φύλλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 30 γρ. αποξηραμένα chanterelle, τα μανιτάρια shiitake
  • 30 γρ. αποξηραμένα porcinis
  • 5 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. από το καθένα ξερό βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι και σκόνη σκόρδου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τυρί τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο μαλακό τυρί
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • Ελαιόλαδο για να αλείψετε τα φύλλα, περίπου τα ⅔ της κούπας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ, προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε να σταθούν για περίπου 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το άμυλο καλαμποκιού και χτυπήστε.
  3. Αφήστε στην άκρη.
  4. Κόψτε τα λευκά μανιτάρια σε φέτες και βάλτε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτοντας και τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  6. Όταν καραμελώσουν, προσθέστε τα μανιτάρια όλα και τα αποξηραμένα αφού τα στραγγίσετε.
  7. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λευκά μανιτάρια.
  9. Προσθέστε το τυρί κρέμα και το τυρί τσένταρ.
  10. Ρίξτε το μίγμα αυγού/ γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά.
  11. Προσθέστε το πλιγούρι και ανακατέψτε και πάλι.
  12. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε για περίπου 10 λεπτά.
  13. Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί με περίπου 40cm διάμετρο.
  14. Λαδώστε το καλά και βάλτε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και να εξέχει από τις πλευρές.
  15. Λαδώστε και πάλι.
  16. Βάλτε άλλο ένα φύλλο.
  17. Επαναλάβετέ το 7 φορές.
  18. Όταν έχει τοποθετηθεί και το έβδομο φύλλο, προσθέστε τη γέμιση μανιταριών και στρώστε.
  19. Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία όπως και πριν με τα φύλλα.
  20. Κλείστε την πίτα κάνοντας ένα κορδόνι γύρω γύρω.
  21. Κόψτε το πάνω μέρος με ένα αιχμηρό μαχαίρι και το βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C.
  22. Να είστε προσεκτικοί όταν κόψετε το πάνω φύλλο κρούστας μην κόψετε και αυτό κάτω από τη γέμιση.
  23. Ψήστε για 30 λεπτά περίπου.
  24. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
  25. Κόψτε τα κομμάτια και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/four-type-of-mushroom-pie/