Ταλιατέλες με Ψητά Λαχανικά και Σάλτσα Μαυροδάφνης
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Λαχανικά
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λωρίδες
  • 20 ντοματίνια
Για την Σάλτσα Μαυροδάφνης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. νερό ζυμαρικών
  • ½ φλ. Μαυροδάφνη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ψημένα κουκουνάρια
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό για να δέσει η σάλτσα (προαιρετικά)
  • 300 γρ. ταλιατέλες
  • Τυρί φέτα τριμμένη για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Λαχανικά
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Πάρτε ένα ταψί και σκεπάστε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Απλώστε όλα τα λαχανικά σε αυτό και τοποθετήστε το στο φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και οι ντομάτες να μαλακώσουν και αυτές.
  4. Σβήστε το φούρνο και κρατήστε τα ζεστά.
  5. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό για τη σάλτσα.
  6. Μπορείτε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα.
Για τη Σάλτσα Μαυροδάφνης
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια/χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε να σοταριστεί μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματα του για ένα λεπτό ή δύο.
  3. Προσθέστε τα κουκουνάρια, το νερό, το κρασί Μαυροδάφνης, την πάστα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
  4. Βράστε και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράστε για περίπου 10 έως 15 λεπτά.
  5. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέστε το βασιλικό.
  6. Εάν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πηχτή προσθέστε 2 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.γ. νερό.
  7. Ρίξτε τις ταλιατέλες στη σάλτσα και ανακατέψτε τόσο, όσο η σάλτσα να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
  8. Σε ένα πιάτο βάλτε τις ταλιατέλες και από πάνω γαρνίρετε με τα ψητά λαχανικά.
  9. Μπορείτε να γαρνίρετε με τριμμένη φέτα, αλλά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/roasted-vegetables-and-sweet-wine-tagliatelle/