Σορμπέ Φράουλας με Μέλι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες
- ⅔ φλ. νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ φλ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό λεμoνιού
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
- Όταν αρχίζει να βράσει μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήστε το στη φωτιά έως ότου λιώσει όλη η ζάχαρη.
- Βάλτε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα δυνατό μπλέντερ πολτοποιήστε τις φράουλες καλά μέχρι να έχετε έναν λείο πολτό.
- Στο μπλέντερ και δουλεύει ρίξτε το μέλι και το νερό/ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με αργή ταχύτητα.
- Σταματήστε το μπλέντερ.
- Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε τον πολτό μέσα από ένα κόσκινο για να φύγουν τα μικρά σποράκια.
- Εγώ δεν θέλω να χάσω ούτε ένα κουταλάκι από τις φράουλες και έτσι το άφησα όπως είναι.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα έως τρεις να κρυώσει.
- Βάλτε το στην παγωτομηχανή και ξεκινήστε το μηχάνημα.
- Μετά από 30 έως 35 λεπτά το σορμπέ είναι έτοιμο να πάει στη κατάψυξη.
- Καταψύξτε όλη τη νύχτα και καταναλώστε το την επόμενη μέρα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/strawberry-sorbet-with-honey/
3.3.3070