Γλυκιές Μπουκίτσες Σφολιάτας ή Σαβαγιάρ
 
Cook time
Total time
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Serves: 56
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ. βούτυρο,λιωμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Με ένα μαχαίρι ή το εργαλείο που κόβετε την πίτσα, κόψτε την σφολιάτα είτε σε λωρίδες ή σε τετράγωνα.
  4. Εγώ την έκοψα σε τετράγωνα και έγιναν 56 κομμάτια.
  5. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μια λαδόκολλα από πάνω.
  6. Τακτοποιήστε τα κομμάτια με τρόπο ώστε να μην αγγίζουν το ένα το άλλο.
  7. Αλείψτε με βούτυρο και πασπαλίστε με μία γενναιόδωρη ποσότητα του μίγματος ζάχαρης στην κορυφή.
  8. Ψήστε για περίπου 20 με 25 λεπτά.
  9. Βγάλτε από το φούρνο αφήστε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
  10. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα μήλο ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα εσπεριδοειδών ή μπορείτε να κάνετε μια βανίλια κρέμα και να τη βάλετε από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/homemade-ladys-fingers-or-a-quick-sweet-fix/