Ζεστή Σοκολάτα Ρόφημα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
- 2 φλ. πλήρες γάλα
- 150 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
- 50 γρ. γάλα σε σκόνη
- 5 γρ. Κορν φλάουρ
- Πρώτα φτιάχνετε τη σαντιγί βάζοντας την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σας και χτυπώντας τη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
- Βάλτε τη στο ψυγείο.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα και φέρτε σε βρασμό.
- Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
- Ρίξτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Ρίξτε το γάλα σε σκόνη και το κορν φλάουρ που τα έχετε ήδη ανακατέψει.
- Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλή και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
- Αφαιρέστε από την φωτιά ρίξτε στα ποτήρια και σερβίρετε προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα σαντιγί στην κορυφή.
- Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο γευστικό προσθέστε σιρόπι καραμέλας στην κορυφή.
Συνταγή του chef Jacques Torres
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/hot-chocolate-and-the-winners/
3.3.3070