Ζεστή Σοκολάτα Ρόφημα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Ingredients/ Συστατικά
Για την Κρέμα Σαντιγί
  • 1 φλ. Κρέμα γάλακτος 35%
Για την Σοκολάτα
  • 2 φλ. πλήρες γάλα
  • 150 γρ. σοκολάτα 60% κακάο
  • 50 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 5 γρ. Κορν φλάουρ
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πρώτα φτιάχνετε τη σαντιγί βάζοντας την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σας και χτυπώντας τη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  2. Βάλτε τη στο ψυγείο.
Για τη Σοκολάτα
  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το γάλα και φέρτε σε βρασμό.
  2. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
  3. Ρίξτε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  4. Ρίξτε το γάλα σε σκόνη και το κορν φλάουρ που τα έχετε ήδη ανακατέψει.
  5. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλή και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
  6. Αφαιρέστε από την φωτιά ρίξτε στα ποτήρια και σερβίρετε προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα σαντιγί στην κορυφή.
  7. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο γευστικό προσθέστε σιρόπι καραμέλας στην κορυφή.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή του chef Jacques Torres
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/hot-chocolate-and-the-winners/