Καλτσόνε με Άλλειμα Φέτας και Ντομάτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή / Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Καλτσόνε
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ.αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 55 γρ. νερό χλιαρό
  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το Άλλειμα Φέτας
  • 400 γρ. κρέμα τυρί light
  • 90 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 ½ κ.σ. γάλα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρές ντομάτες, κομμένη σε φέτες
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Καλτσόνε
  1. Στο μίξερ σας βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
  2. Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο και αναμείξτε για άλλα 10 λεπτά.
  3. Λαδώστε ένα μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη εκεί και αφήστε τη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  4. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλο το βράδυ.
Για το Άλλειμα Φέτας
  1. Αναμείξτε τα πάντα σε ένα μπολ, εκτός από την ντομάτα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  3. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και διαιρέστε τη σε πέντε ή έξι μπάλες ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα καλτσόνε.
  4. Σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη ανοίξτε κάθε μπάλα σε ένα μεγάλο κύκλο.
  5. Προσθέστε στο μισό μέρος της ζύμης 3 κουταλιές του αλλείματος και από πάνω δύο φέτες ντομάτας.
  6. Κλείστε με το υπόλοιπο μισό της ζύμης και σφραγίστε τα άκρα.
  7. Μεταφέρετε το σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε για 10 λεπτά σε 200° C και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 175° C και ψήστε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
  9. Εάν δείτε να παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, καλύψτε το πάνω μέρος με ένα αλουμινόχαρτο, μέχρι να γίνουν.
  10. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Σημείωση: Στη δεύτερη φουρνιά άφησα τη θερμοκρασία του φούρνου σταθερά στους 175 βαθμούς.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή για τη ζύμη προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/calzone-with-feta-spread-and-tomato/