Καλτσόνε με Άλλειμα Φέτας και Ντομάτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή / Ελληνική
- 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ.αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη
- 35 γρ. ζάχαρη
- 1 ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 3 μεγάλα αυγά
- 55 γρ. νερό χλιαρό
- 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. κρέμα τυρί light
- 90 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 ½ κ.σ. γάλα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 ½ κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη ή 2 μικρές ντομάτες, κομμένη σε φέτες
- Στο μίξερ σας βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Αυξήστε την ταχύτητα στο μέσο και αναμείξτε για άλλα 10 λεπτά.
- Λαδώστε ένα μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη εκεί και αφήστε τη να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες ή όλο το βράδυ.
- Αναμείξτε τα πάντα σε ένα μπολ, εκτός από την ντομάτα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και διαιρέστε τη σε πέντε ή έξι μπάλες ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλετε να είναι τα καλτσόνε.
- Σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη ανοίξτε κάθε μπάλα σε ένα μεγάλο κύκλο.
- Προσθέστε στο μισό μέρος της ζύμης 3 κουταλιές του αλλείματος και από πάνω δύο φέτες ντομάτας.
- Κλείστε με το υπόλοιπο μισό της ζύμης και σφραγίστε τα άκρα.
- Μεταφέρετε το σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε για 10 λεπτά σε 200° C και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 175° C και ψήστε για άλλα 20 λεπτά περίπου.
- Εάν δείτε να παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα, καλύψτε το πάνω μέρος με ένα αλουμινόχαρτο, μέχρι να γίνουν.
- Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Συνταγή για τη ζύμη προσαρμογή από το King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/calzone-with-feta-spread-and-tomato/
3.3.3070