Εύκολη Lemon Pie
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
Για το Κέλυφος
  • 300 γρ. μπισκότα digestive
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για την Κρέμα Λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
  • ⅓ φλ. χυμό λεμονιού
  • ⅔ φλ. νερό
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη Μαρέγκα
  • 4 ασπράδια αυγού
  • Μια πρέζα κρεμόριο
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Instructions/ Εκτέλεση
Για το Κέλυφος
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ σας και θρυμματίστε τα.
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατέψτε μέχρι όλα να υγρανθούν.
  5. Πάρτε μία ταρτιέρα με διάμετρο 25 cm.
  6. Τοποθετήστε τα τριμμένα μπισκότα στο κάτω μέρος και απλώστε τα ώστε να καλύψουν και τις πλευρές κατά 2 cm.
  7. Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά.
  8. Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη.
Για την Κρέμα Λεμονιού
  1. Πάρτε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων και βάλτε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατέψτε να ενσωματωθούν.
  2. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
  3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ.
  4. Ανακατέψτε για να ενσωματωθούν και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
  5. Ξεκινήστε το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία για 1 λεπτό.
  6. Βγάλτε το, ανακατέψτε το και ξαναβάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλο ένα λεπτό και ούτω καθεξής.
  7. Στο φούρνο μου χρειάστηκαν 4 λεπτά για να φτάσει το μίγμα στους 86° που είναι η σωστή θερμοκρασία για να έχουν μαγειρευτεί τα αυγά.
  8. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, θα γνωρίζετε ότι είναι έτοιμο όταν καλύπτει το πίσω μέρος του κουταλιού σας.
  9. Βγάλτε το και βάλτε το στην άκρη.
Για τη Μαρέγκα
  1. Βάλτε τα ασπράδια στο μίξερ σας και με το σύρμα χτυπήστε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
  2. Προσθέστε το κρεμόριο και τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Συναρμολόγηση
  1. Πάρτε την ταρτιέρα και ρίξτε από πάνω από τα μπισκότα την κρέμα λεμονιού και απλώστε να πάει παντού.
  2. Από πάνω ρίξτε τη μαρέγκα και στρώστε τη φροντίζοντας αυτή να καλύπτει την κρέμα λεμονιού και να μην φαίνεται από πάνω.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η μαρέγκα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα!
Notes/ Σημειώσεις
Η συνταγή για την κρέμα λεμονιού είναι εμπνευσμένη από συνταγή του King Arthur Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-pie-the-easy-way/