Μπράουνις με Κολοκύθι και Ταχίνι με Κακάο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 460 γρ. κολοκυθάκια
- 85 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
- 6 μεγάλα αβγά
- 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 300 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γ. καφέ espresso
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° C.
- Στο μπλέντερ σας ρίξτε το κολοκύθι, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, και τη βανίλια και λιώστε τα.
- Μεταφέρετε το μίγμα στο μίξερ και προσθέστε την ζάχαρη, το κακάο σε σκόνη, τον espresso, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι.
- Αναμίξτε λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέσετε τις σταγόνες, και αναμείξτε.
- Βουτυρώστε ένα ορθογώνιο ταψί 28 cm X 21 cm.
- Τοποθετήστε στο κάτω μέρος χαρτί ψησίματος για να το καλύψει.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ξανά.
- Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
- Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή, ή με λίγα υγρά ψίχουλα.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
- Πάρτε ένα βάζο ταχίνι με κακάο και απλώστε 5-6 κ.σ. στην κορυφή του brownie.
Συνταγή προσαρμογή από το King Arthur's Flour
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/brownies-with-zucchini-and-tahini-frosting/
3.3.3070