Παγωτό Βανίλια με Αμύγδαλα και Σάλτσα Καραμέλας
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο, Παγωτό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 1 κουτί 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κ.σ. λευκό ρούμι για να διατηρήθεί το παγωτό μαλακό
- 100 γρ. ψημένα αμύγδαλα, κομμένα στο multi σε κομματάκια
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. νερό
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- Στο μίξερ σας χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ρούμι και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε απαλά.
- Τοποθετήστε σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο δοχείο και παγώστε το για τουλάχιστον τρεις ώρες.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό.
- Μην ανακατέψετε, απλά κουνήστε λίγο την κατσαρόλα να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήστε να βράσει μέχρι να πάρει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.
- Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά, λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια.
- Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
- Σερβίρετε μπάλες παγωτού με καραμέλα στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/vanilla-almond-ice-cream-topped-with-caramel-sauce/
3.3.3070