Μαριναρισμένο Φιλέτο Συναγρίδας με Λαχανικά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 κιλό συναγρίδα φιλέτο ή τρία κομμάτια
- 150 ml πορτοκάλι χυμό
- 3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 ½ κ.γ. κύμινο
- 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 3 ντομάτες, σε κύβους
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ένα γενναιόδωρο μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Φρέσκο βασιλικό φύλλα, περίπου 7 φύλλα ανά φιλέτο, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο για σωτάρισμα
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό, την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο ταψί προσθέστε τα φιλέτα.
- Ρίξτε από πάνω τους το χυμό.
- Μαρινάρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες έως τέσσερις.
- Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα λαχανικά.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και τις πράσινες πιπεριές και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, το βασιλικό.
- Σωτάρετε για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
- Μετά από το μαρινάρισμα βγάλτε τα ψάρια από το ψυγείο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Στο ίδιο τηγάνι που κάνατε τα λαχανικά χωρίς να το πλύνετε, σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τα φιλέτα μαζί με τη μαρινάδα τους.
- Σοτάρετέ τα 2 λεπτά, ένα ανά κάθε πλευρά.
- Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριών.
- Πάνω τους προσθέστε τα λαχανικά.
- Τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο πάχος έχουν οι φέτες.
- Αν θέλετε τα λαχανικά να είναι τραγανά στην κορυφή γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για 2 έως 3 λεπτά.
- Να είστε προσεκτικοί και κοντά στο φούρνο γιατί μπορεί να καούν πολύ εύκολα.
- Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε με λαχανικά στον ατμό, σκούρο ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/marinated-sea-bream-with-vegetables/
3.3.3070