Λουκουμάδες
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 φάκελο ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 280 γρ. νερό χλιαρό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξτε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν
  2. Βάλτε στην άκρη για μισή ώρα και αφήστε το να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το σπορέλαιο σε ψηλή θερμοκρασία να φτάσει τους 170° C.
  4. Σε ένα μπολάκι βάλτε λίγο σπορέλαιο.
  5. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε το σπορέλαιο και πάρτε με αυτό λίγη από τη ζύμη των λουκουμάδων και ρίξτετη στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι.
  6. Μ’αυτό τον τρόπο δημιουργούνται μικρά μπαλάκια.
  7. Κάθε λίγο βουτάτε το κουταλάκι στο μπολάκι με το σπορέλαιο για να γλυστράει η ζύμη.
  8. Αφήστε να τηγανιστούν για ένα λεπτό και βγάλτε τους με μία τρυπητή κουτάλα.
  9. Ρίξτε το μέλι και την καννέλα και φάτε τους ζεστούς.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από αντίστοιχη του Άκη Πετρετζίκη
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/loukoumades-greek-doughnuts/