Γλυκιά Κολοκυθόπιτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Πίτα
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 μικρές κολοκύθες
  • 1 κιλό πουρέ κολοκύθας
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 φύλλα σφολιάτας μεγάλα ή 4 μικρά
  • 1 αυγό, χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Κόψτε τις κολοκύθες στη μέση.
  3. Πάρτε ένα μεγάλο ταψί και γεμίστε το με νερό μέχρι τη μέση.
  4. Βάλτε μέσα τις κολοκύθες με την κομμένη τους πλευρά να βλέπει προς τα πάνω.
  5. Ψήστε για μία ώρα περίπου ή μέχρι οι κολύθες να μαλακώσουν εσωτερικά.
  6. Βγάλτε από το φούρνο και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη σάρκα τους.
  7. Βάλτε τη σε ένα μπλέντερ και κάντε τη πουρέ.
  8. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το πουρέ κολοκύθας σε μεσαία/χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών του.
  9. Ρίξτε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το σιμιγδάλι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  10. Πάρτε δύο ταψάκια 29 cm X 18 cm ή ένα μεγάλο, βουτυρώστε τα και βάλτε ένα φύλλο σφολιάτας στο κάθε ένα.
  11. Διαιρέστε το μίγμα κολοκύθας στα δύο και ρίξτε το μισό στο ένα ταψί και το δεύτερο μισό στο άλλο.
  12. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  13. Αλείψτε το φύλλο σφολιάτας με το αυγό, για να δώσει χρώμα και γυαλάδα και ψήστε στον ίδιο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/sweet-pumpkin-pie/