Τορτίγιες Ολικής Άλεσης με Ψητά Λαχανικά και Σάλτσα Φέτας/Γιαουρτιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σάντουιτς
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
- 8 τορτίγιες με αλεύρι ολικής αλέσεως
- 3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα
- 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- 200 ml γιαούρτι
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κ.γ. ξηρό δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
- Τακτοποιήστε τα λαχανικά συμπεριλαμβανομένων και των κρεμμυδιών έτσι ώστε το ένα να μην επικαλύπτει το άλλο.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
- Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα συστατικά και χτυπήστε τα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Πάρτε μια τορτίγια, προσθέστε μερικά λαχανικά και από πάνω δυο κουταλιές της σούπας σάλτσα.
- Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά η σάλτσα πρέπει να είναι κάπως δροσερή.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/greek-style-tortilla-wraps/
3.2.2124