Χταπόδι Σαγανάκι σε Μπρουσκέτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 χταπόδι περίπου 700 γρ.
  • ¼ φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κονκασέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 30 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε το χταπόδι και αφαιρέστε το στόμα του.
  2. Σε κατσαρόλα, προσθέστε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει αμέσως μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.
  4. Αφήνστε να σιγοβράσει για περίπου 1 έως 1 ½ ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ μαλακό.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί.
  6. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα.
  7. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.
  9. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανεβάστε για λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  10. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν για 15 έως 20 λεπτά.
  11. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, κόψτε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
  12. Πέντε λεπτά πριν κλείσετε τη φωτιά προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι στη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν μαζί.
  13. Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε το χταπόδι στην κορυφή.
  14. Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/octopus-saganaki-on-bruschetta/