Χταπόδι Σαγανάκι σε Μπρουσκέτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1 χταπόδι περίπου 700 γρ.
- ¼ φλ. κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. κονκασέ
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 30 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. βασιλικό
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- Καθαρίστε το χταπόδι και αφαιρέστε το στόμα του.
- Σε κατσαρόλα, προσθέστε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει αμέσως μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.
- Αφήνστε να σιγοβράσει για περίπου 1 έως 1 ½ ώρα ή μέχρι να γίνει πολύ μαλακό.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανεβάστε για λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν για 15 έως 20 λεπτά.
- Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, κόψτε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια.
- Πέντε λεπτά πριν κλείσετε τη φωτιά προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι στη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν μαζί.
- Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε το χταπόδι στην κορυφή.
- Σερβίρετε αμέσως.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/octopus-saganaki-on-bruschetta/
3.2.2124