Εύκολο και Γρήγορο Παγωτό Σοκολάτα χωρίς Μηχανή και Αυγά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Παγωτό
- 1 κουτί Morfat φυτική κρέμα
- 1 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. μαύρο ρούμι (αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ρούμι μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή δύο βανιλλίνες)
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- Οδηγίες
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίξτε το γάλα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να γίνει πολύ καυτό, λίγο πριν αρχίσει να βράζει.
- Ρίξτε τη σοκολάτα και χτυπήστε, έως ότου η σοκολάτα λιώσει και ενσωματωθεί με το γάλα.
- Βάλτε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
- Όταν το μίγμα της σοκολάτας είναι έτοιμο, πάρτε την φυτική κρέμα και ρίξτε τη στο μπολ του μίξερ σας.
- Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να γίνει αφράτη.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το ρούμι και τη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα σας να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
- Ρίξτε το σε ένα γυάλινο δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Συνταγή προσαρμογή από το βιβλίο της Σοφίας Σκούρα Ελληνική Κουζίνα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/no-machine-no-eggs-chocolate-ice-cream/
3.2.2124