Ψαρονέφρι με Σανγκρία και Ντιζόν
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
- 1,5 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε φέτες πάχους 1,5cm
- 50 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλ. σαγκρία
- 1 knorr λαχανικών σε ζελέ όχι τον κύβο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. νερό
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το χοιρινό φέτες και σοτάρετε για λίγα λεπτά κάθε πλευρά.
- Σβήστε με το κρασί σανγκρία και δυναμώστε τη φωτιά στην υψηλή θερμοκρασία.
- Αφήστε το κρασί να μειωθεί στο μισό και χαμηλώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και προσθέστε τον knorr, τη Ντιζόν, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το κορν φλάουερ.
- Δυναμώστε τη φωτιά στο μέσο και αφήστε τη σάλτσα να δέσει.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ενώ είναι ζεστό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/polish-potato-salad-and-pork-tenderloin/
3.2.2124