Εύκολη Γαλατόπιτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 7 φύλλα κρούστας
  • ⅓ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. ζεστό γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα στην κορυφή
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30cm.
  3. Πάρτε ένα φύλλο και τοποθετήστε την κοντή πλευρά προς το μέρος σας.
  4. Τσαλακώστε το φύλλο και βάλτε το χαλαρά σε κύκλο στο ταψί.
  5. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων και ρίξτε το πάνω από τα φύλλα έτσι ώστε να πάει παντού.
  7. Πασπαλίστε με κανέλα και βάλτε το στο φούρνο.
  8. Ψήστε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  9. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη και τα αυγά.
  10. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια και ενσωματώστε.
  11. Όταν βγάλετε τα φύλλα από το φούρνο ρίξτε από πάνω τους το μίγμα γάλακτος, φροντίζοντας να πηγαίνει παντού.
  12. Βάλτε και πάλι στο φούρνο και ψήστε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι το γάλα να γίνει κρέμα.
  13. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  14. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα όσο είναι ζεστό.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τη Βέφα Αλεξιάδου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/easy-peasy-milk-pie/