Γαλοτύρι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 1100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας πλήρες
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. αλάτι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Αναμείξτε τα πάντα σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Αφήστε το να μείνει για 3 έως 4 ημέρες ανακατεύοντας τρεις φορές την ημέρα.
  3. Μετά από αυτές τις μέρες είναι έτοιμο να καταναλωθεί.
  4. Απλώστε το σε μία φέτα ζεστό, σπιτικό ψωμί.
  5. Κρατήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από του Chef Θάνου Βλαχόπουλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/galotiri-milk-yogurt-and-cheese-spread/