Γαλοτύρι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 1100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας πλήρες
- 100 ml γάλα πλήρες
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- Αναμείξτε τα πάντα σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
- Αφήστε το να μείνει για 3 έως 4 ημέρες ανακατεύοντας τρεις φορές την ημέρα.
- Μετά από αυτές τις μέρες είναι έτοιμο να καταναλωθεί.
- Απλώστε το σε μία φέτα ζεστό, σπιτικό ψωμί.
- Κρατήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο.
Συνταγή προσαρμογή από του Chef Θάνου Βλαχόπουλου
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/galotiri-milk-yogurt-and-cheese-spread/
3.2.1336