Ψάρι Πλακί
 
 
Το ψάρι πλακί είναι ένα ελαφρύ, γρήγορο, νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό γεύμα!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 800 γρ. φιλέτο ψαριού
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες,
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
  • Ένα μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί ή ένα πήλινο δοχείο.
  3. Τοποθετήστε το ψάρι φιλέτο.
  4. Βάλτε από πάνω τη ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  5. Σε ένα μπολ προσθέστε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και βότανα και ανακατέψτε.
  6. Περιχύστε με το χυμό ντομάτας το ψάρι και τα λαχανικά.
  7. Ρίξτε το μαϊντανό και ψήστε το για 45 λεπτά.
  8. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το να μείνει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/fish-plaki/