Τρίγωνα Πανοράματος
 
 
Η δροσερή κρέμα με το άρωμα του πορτοκαλιού έρχεται και ισορροπεί τη γλυκύτητα των σιροπιασμένων φύλλων.
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • 14 φύλλα κρούστας
Για την Κρέμα
  • 625 ml γάλα
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή εναλλακτικά 1 βανιλίνη
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιου ή εναλλάκτικά 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για το Σιρόπι
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 2 ½ φλ. νερό
  • Χυμό ενός λάιμ ή λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Τρίγωνα
  1. Πάρτε ένα φύλλο με την μακρύτερη πλευρά προς το μέρος σας.
  2. Βουτυρώστε το ελαφρά ή λαδώστε το.
  3. Βάλτε ένα άλλο φύλλο πάνω από το πρώτο.
  4. Βουτυρώστε το επίσης.
  5. Κόψτε σε 5 ίσες λωρίδες, όπως φαίνεται στις εικόνες και διπλώστε κάθε μία σε τρίγωνο όπως κάνετε με τα τυροπιτάκια.
  6. Κάντε το ίδιο για όλες τις λωρίδες και για όλα τα φύλλα κρούστας.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C.
  8. Καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα τρίγωνα.
  9. Ψήστε σε δόσεις.
  10. Για κάθε ταψί ψήστε για 5 λεπτά στην παραπάνω θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώστε στους 175° C έως ότου παίρνουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  11. Βάλτε τα στην άκρη.
Για το Σιρόπι
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και βάζουμε να βράσει σε μέτρια/υψηλή θερμότητα.
  2. Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει μετρήστε 5 λεπτά και βγάλτε το από τη φωτιά.
  3. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλας.
  4. Ρίξτε τα κρύα τρίγωνα, ένα προς ένα ή ανά δύο στο σιρόπι και αφήστε τα να απορροφήσουν λίγο από αυτό.
  5. Τα άφησα στο σιρόπι για περίπου μισό λεπτό ανά πλευρά.
  6. Βάλτε τα σιροπιασμένα τρίγωνα σε μία σχάρα και αφήστε τα να στραγγίσουν.
Για την Κρέμα
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
  2. Χτυπήστε με το σύρμα για να διαλυθούν και ανοίξτε το μάτι σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία.
  3. Όταν το γάλα αρχίζει να γίνεται ζεστό αρχίστε να ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να πήξει.
  4. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαργαρίνη, τη βανίλια, το εκχύλισμα από πορτοκάλι και τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  6. Βγάλτε μετά τις 3 ώρες.
  7. Ανακατέψτε με ένα σύρμα ή στο μίξερ για μισό λεπτό για να αφρατέψει.
  8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα τρίγωνα κατά μήκος μιας πλευράς τους και γεμίστε τα με την κρέμα αφού την έχετε βάλει σε κορνέ.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/panorama-triangles/