Κρουασάν Μήλου
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Αμερική
- 3 Μήλα (χρησιμοποίησα ό, τι είχα στο σπίτι, η Ree χρησιμοποιεί Granny Smith)
- 2 κουτιά ζύμη για κρουασάν της Pillsbury
- 170 γρ. μαργαρίνη
- 280 ml ζάχαρη
- 170 ml sprite
- 1 κ.γ. βανίλια
- Κανέλα
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
- Καθαρίστε και αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε τα στα 4.
- Τυλίξτε κάθε κομμάτι μήλου σε μία ζύμη για κρουασάν.
- Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα τετράγωνο πυρέξ 20cmX30cm.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τη ζάχαρη.
- Ανακατέψτε ελάχιστα.
- Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά.
- Χύστε το μίγμα πάνω από τα κρουασάν.
- Χύστε τη sprite γύρω από τις άκρες του πυρέξ.
- Ρίξτε λίγη κανέλλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
- Εγώ τα σέρβιρα με μία μπάλα παγωτό βανίλια στην κορυφή.
Προσαρμογή από την Pioneer Woman
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/apple-dumplings/
3.2.1336