Κοτόπουλο με Λάχανο Αυγολέμονο
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 5 με 6
- 1.200 γρ στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. ξηρό άσπρο κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. Italian herbs, αν δεν έχετε βάλτε λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγη ματζουράνα
- 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
- 1 κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- ½ κουτί νερό
- 2 αυγά
- 1 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό
- Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάλτε τη στη φωτιά σε μέτρια/υψηλή θερμότητα.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 έως 3 λεπτά.
- Προσθέστε το λάχανο, το νερό, το κρασί και όλα τα βότανα και μπαχαρικά και ανακατέψτε.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε να βράσει μέχρι το λάχανο να γίνει μαλακό.
- Εγώ το έψησα στη χύτρα ταχύτητας και μου πήρε περίπου 45 λεπτά να γίνει.
- Όταν γίνει αυτό, πάρτε 1 φλιτζάνι του ζωμού που βγήκε από το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζωμού.
- Αφήστε να βράσει για ένα λεπτό.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ και χτυπήστε μέχρι το γάλα να αρχίσει να γίνεται κρέμα.
- Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τα δύο αυγά με το χυμό λεμονιού.
- Αφαιρέστε το γάλα από τη φωτιά και κουτάλι, κουτάλι ρίξτε λίγο από το μίγμα γάλακτος στα αυγά, έτσι ώστε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με αυτό.
- Ρίξτε τα αυγά στο γάλα και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
- Ρίξτε το μίγμα όπως είναι στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το λάχανο και κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα καρβέλι ζεστό, σπιτικό ψωμί!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-and-cabbage-stew/
3.2.1336