Κοτόπουλο με Λάχανο Αυγολέμονο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Serves: 5 με 6
Ingredients/ Συστατικά
  • 1.200 γρ στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. ξηρό άσπρο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. Italian herbs, αν δεν έχετε βάλτε λίγη ρίγανη, λίγο βασιλικό και λίγη ματζουράνα
  • 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • 1 κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
Για το αυγολέμονο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • ½ κουτί νερό
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Πάρτε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάλτε τη στη φωτιά σε μέτρια/υψηλή θερμότητα.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 έως 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε το λάχανο, το νερό, το κρασί και όλα τα βότανα και μπαχαρικά και ανακατέψτε.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε να βράσει μέχρι το λάχανο να γίνει μαλακό.
  6. Εγώ το έψησα στη χύτρα ταχύτητας και μου πήρε περίπου 45 λεπτά να γίνει.
  7. Όταν γίνει αυτό, πάρτε 1 φλιτζάνι του ζωμού που βγήκε από το μαγειρεμένο κοτόπουλο.
Για το αυγολέμονο
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και το νερό.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζωμού.
  3. Αφήστε να βράσει για ένα λεπτό.
  4. Προσθέστε το κορν φλάουρ και χτυπήστε μέχρι το γάλα να αρχίσει να γίνεται κρέμα.
  5. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τα δύο αυγά με το χυμό λεμονιού.
  6. Αφαιρέστε το γάλα από τη φωτιά και κουτάλι, κουτάλι ρίξτε λίγο από το μίγμα γάλακτος στα αυγά, έτσι ώστε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία με αυτό.
  7. Ρίξτε τα αυγά στο γάλα και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
  8. Ρίξτε το μίγμα όπως είναι στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το λάχανο και κουνήστε την κατσαρόλα να πάει παντού.
  9. Σερβίρετε σε ένα βαθύ πιάτο με ένα καρβέλι ζεστό, σπιτικό ψωμί!
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-and-cabbage-stew/