Μπισκότα Καρύδας
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Μπισκότα
Ingredients/ Συστατικά
  • 2 ασπράδια αυγών, χρησιμοποίησα μεγάλου μεγέθους αυγά
  • 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 12 γεμάτες κ.σ. + 1 επίπεδη κ.σ. νιφάδες καρύδας
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε τα ασπράδια αυγών.
  3. Ρίξτε τις πρώτες 4 κ.σ. ζάχαρη και νιφάδες καρύδας και αναμείξτε με ένα κουτάλι.
  4. Στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο της ζάχαρης και άλλες 4 κ.σ. της καρύδας και αναμείξτε ξανά.
  5. Ρίξτε και άλλες 4 κ.σ. καρύδας και αναμείξτε.
  6. Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει σχηματιστεί μια κολλώδης, υγρή ζύμη.
  7. Εάν μπορείτε να εργαστείτε με αυτή μην βάλετε την τελευταία κ.σ. καρύδας.
  8. Αν δείτε ότι εξακολουθεί να τη χρειάζεται προσθέστε τη και ανακατέψτε ξανά.
  9. Με υγρά χέρια ή με γάντια φτιάξτε μικρές μπάλες, όσο ένα βερύκοκο, και βάλτε τις σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  10. Σε μερικά από αυτά έκανα μια μικρή λακούβα στο κέντρο και τη γέμισα με μπαλίτσες σοκολάτας.
  11. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό!
  12. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, τα δικά μου μου πήραν δυο λεπτά λιγότερο, και βγάλτε τα από το φούρνο μόλις αποκτήσουν ένα απαλό χρυσό χρώμα.
  13. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα!
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή από τη Σίσσυ και το blog With a Glass
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/coconut-cookies/