Σπετσοφάι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λουκάνικα περίπου 30 cm. το κάθε ένα
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 πιπεριές μία πορτοκαλί και μία κίτρινη, κομμένες σε ροδέλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο πιπεριάς σας αρέσει)
- 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- ½ φλ. κόκκινο γλυκό κρασί, χρησιμοποίησα Μαυροδάφνη
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- ζάχαρη 1 κ.γ.
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- 2 φύλλα δάφνης
- Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι σε μεσαία/ψηλή φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριες, τη ντομάτα και το πράσο και σωτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Κατόπιν προσθέστε το σκόρδο και το λουκάνικο.
- Σωτάρετε μέχρι το λουκάνικο από κόκκινο να γίνει καφέ.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
- Ρίξει το χυμό ντομάτας και όλα τα μπαχαρικά και βότανα.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήστε το να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spetsofae/
3.2.2124