Σαλάτα με Σπανάκι baby, Ψητά Σπαράγγια και Μανιτάρια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Σαλάτα
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • Ένα ματσάκι ρόκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • ½ κιλό σπαράγγια
  • 1 πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος, κομμένη σε ροδέλες
  • ½ φλ. αποξηραμένα cranberries
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κκ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • ¼ κ/.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. βότανα Προβηγγίας
  • ¼ κ.γ. γλυκάνισο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για τη Βινεγκρέτ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. balsamico
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • ½ κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. μέλι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο να 200 ° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το θυμάρι, τα βότανα Προβηγγίας, το γλυκάνισο και αλάτι και πιπέρι.
  3. Αλείψτε με αυτό τα μανιτάρια και τοποθετήστε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  4. Ψήστε για 15 λεπτά.
  5. Αλείψτε και τα σπαράγγια με το μίγμα του ελαιόλαδου.
  6. Σε ένα τηγάνι βάλτε το κουκουνάρι και ροδίστε το.
  7. Τοποθετήστε τα σπαράγγια σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Βάλτε σε ένα μπωλ το σπανάκι baby, τη ρόκα, το πιπέρι, τα cranberries, τα ροδισμένα κουκουνάρια, τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια.
  9. Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για τη βινεγκρέτ
  1. Διαλύστε ½ κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ανακατέψτε πολύ καλά.
  3. Βάλτε σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε το στο ψυγείο.
  4. Η ποσότητα αυτή της βινεγκρέτ είναι περισσότερη από αυτή που χρειάζεστε για τη σαλάτα, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα.
  5. Κάνω συνήθως περισσότερη, έτσι έχω και για άλλες σαλάτες.
  6. Ρίξτε 4-5 κουταλιές της σούπας από τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/baby-spinach-salad-with-roasted-asparagus-and-mushrooms/