Γαριδομακαρονάδα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 500 γρ γαρίδες ή φρέσκες ή κατεψυγμένες ξεπαγωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (η αυθεντική συνταγή λέει κρέμα γάλακτος, αλλά εγώ προτιμώ το εβαπορέ)
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνουμε αυτό.
  2. Είτε βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά και τοποθετούμε τις γαρίδες με σάλτσα πάνω από κάθε πιάτο, που είναι ακριβώς αυτό που έκανα, ή κάνουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα την ίδια στιγμή και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  3. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια χαρά.
  4. Επέλεξα το πρώτο γιατί ήθελα τα υπόλοιπα ζυμαρικά να τα χρησιμοποιήσω κάπου αλλού.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ζεματίζουμε με βούτυρο.
  6. Για να κάνουμε τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  7. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
  8. Βγάζουμε από το τηγάνι.
  9. Πετάμε το λάδι και προσθέτουμε άλλες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  10. Τοποθετούμε στην ίδια φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  11. Σβήνουμε με το κρασί.
  12. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο-χαμηλό.
  14. Αφήνουμε να βράσουν για 10 έως 15 λεπτά.
  15. Προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  16. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και τις γαρίδες.
  17. Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και είναι έτοιμο.
  18. Αν η σάλτσα είναι λίγο αραιή μπορείτε να προσθέσετε κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό, για παράδειγμα 1 κ.σ. κορν φλάουρ 1 κ.σ. νερό.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pasta-with-shrimps/